СБУ затримала коригувальницю вогню по Миколаєву

Фото

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили російську інформаторку, яка коригувала ракетні удари по Миколаєву.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

За даними слідства, фігуранткою є місцева жителька, яка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських загарбників й активно розповідала про це у соцмережах. Таким чином вона потрапила у поле зору ворога, який дистанційно залучив її до співпраці.

Зловмисниця збирала інформацію про місця базування Сил оборони і розташування критичної інфраструктури на території Миколаївської області.

Для збору інформації зловмисниця виходила на місцевість і приховано фотографувала розташування українських об’єктів, а також фіксувала прилеглу територію. Отримані дані вона надсилала через анонімний месенджер.

Читайте також: СБУ викрила російських агентів, які збирали розвіддані біля військових частин

У подальшому розвідувальну інформацію ворог міг використати для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по місту.

Співробітники СБУ затримали інформаторку на спробах збору і поширення закритих відомостей.

Під час обшуку за місцем її проживання правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами листування з агресором.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ затримала агента рф, який збирав дані розташування Сил оборони та інфраструктури на Одещині

Жінка перебуває під вартою. Триває розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала нових учасників агентурної мережі фсб, які збирали закриті відомості поблизу українських військових частин.