У Львові запрацювало перше в Україні відділення допоміжних репродуктивних технологій

Фото

Львівський обласний перинатальний центр став першим в Україні, де відкрили відділення допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ).

Про це у Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ. 

«У Львівському обласному перинатальному центрі запрацювало відділення допоміжних репродуктивних технологій. Це перший перинатальний центр в Україні, де застосовуватимуть ДРТ»,- написав Козицький.

Нове відділення цільово допомагатиме тим, хто з різних причин не може стати батьками, використовуючи сучасні методи лікування безпліддя, сучасне обладнання й ефективні технології. 

Львівський обласний перинатальний центр став першим в Україні, де відкрили відділення допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ) / Фото: пресслужба Львівської ОВА

Читайте також: ЗСУ мають забезпечити сталу медичну систему для понад 50 тисяч жінок у їхніх лавах - експертки

З обласного бюджету на закупівлю обладнання для нового відділення скерували майже 13 мільйонів гривень.

У перинатальному центрі створили повний цикл надання допомоги подружнім парам – від планування вагітності до пологів та супроводу дітей педіатром.

Читайте також: Франківські кардіохірурги вперше на Прикарпатті провели «операцію Девіда»

«Окрім того, безкоштовно забезпечать кріоконсервацію та зберігання сперми і яйцеклітин наших захисників та захисниць. Це вкрай важливо для нашої держави, адже це сприятиме тому, що невдовзі у ній з‘являться багато діток з генами її найсміливіших синів та дочок. Плануємо напрацювати обласну програму, яка частково компенсуватиме послуги у відділенні ДРТ для певних категорій населення, зокрема для наших воїнів», - додав Козицький.

Як повідомлялося, за даними Національної служби здоров’я України, у 2022 році Львівський обласний клінічний перинатальний центр став першим в Україні за кількістю наданої медичної допомоги при пологах. Минулого року в центрі мали можливість народити 4534 жінки, а їхні родини і Україна збагатилася на 4698 дітей. З них 147 двійнят і 4 трійні.