Франківські кардіохірурги вперше на Прикарпатті провели «операцію Девіда»

Франківські кардіохірурги вперше на Прикарпатті провели «операцію Девіда»

Фото
Укрінформ
Івано-франківські кардіохірурги у співпраці з польським професором Міхелом Зембалою уперше на Прикарпатті провели "операцію Девіда" - одну з найскладніших у кардіохірургії.

Про це у Фейсбуці повідомляє КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради», передає Укрінформ.

«Вперше на Прикарпатті провели "операцію Девіда", яка показана при аневризмах висхідного відділу аорти та дисфункції аортального клапану (важкої недостатності). Провели її 62-річному пацієнтові», - йдеться у дописі.

За словами лікарів, у майбутньому пацієнта чекав би розвиток серцевої недостатності, а також існував ризик розриву аневризми аорти і раптової смерті.

Читайте також: У Польщі врятували постраждалого від обстрілу херсонця - пересадили м’яз зі спини на голову

  "Операція Девіда" корисна тим, що вона покликана зберегти власні тканини клапана, позбавляючи пацієнта симптомів аортальної недостатності та зменшуючи ризик розшарування, розриву аневризми аорти. Після її проведення пацієнт не повинен приймати пожиттєво розріджуючі препарати і в нього значно покращується якість життя»,  - пояснив кардіохірург ЦМКЛ Тарас Гудзенко.

Крім того, місцеві кардіохірурги разом з польським колегою провели ще ряд операцій, зокрема "операцію Бенталла" та селективну перфузію у плечоголовний стовбур, коли кровопостачання головного мозку пацієнтки певний період забезпечував апарат штучного кровообігу окремо від системного кровотоку. Пацієнтка прокинулась при повній свідомості та руховій активності.

Фото: КНП "Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-