На Харківщині ДБР повідомило про підозру зрадниці, яка служила в «міліції» окупантів

Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру колишній працівниці правоохоронного органу з Куп’янського району Харківської області, яка працевлаштувалася в «загарбницьку міліцію».

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що після російського вторгнення жінка підписала трудовий договір із російськими загарбниками.

«Спочатку колаборантка працювала інспектором по роботі з особовим складом, складала графіки чергувань, готувала та збирала анкети у нових потенційних працівників окупаційного відділку, а також патрулювала вулиці. Від керівництва «окупаційної міліції» вона отримала автомобіль «уаз патріот», який окупанти привезли із собою», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Бердянську вибухнуло авто колаборантки

Згодом зловмисниця «пішла на підвищення» та почала служити вже на посаді «старшого оперуповноваженого групи карного розшуку загарбницького «пункту міліції» у селищі Шевченкове.

За роботу на загарбників вона встигла отримати 88 тисяч російських рублів, проте після наступу Збройних сил України їй вдалося втекти.

Зрадниці заочно повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Державне бюро розслідувань оголосило підозри майже 500 особам у провадженнях про зрадників і колаборантів.