Затримали агента фсб, який готував ракетний удар по енергооб’єктах Кропивницького

Фото

Служба безпеки України затримала агента російських спецслужб, який готував ракетний удар по об’єктах енергетики у Кропивницькому.

Про це у Телеграмі повідомляє СБУ, передає Укрінформ. 

“За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель, якого спецслужба рф завербувала після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресора потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював серед свого оточення”, - зазначають у СБУ.

За даними спецслужби, поплічник агресорів збирав інформацію про розміщення підрозділів Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури на території регіону. Також його цікавили локації місцевих об’єктів енергетики.

Читайте також: У Миколаєві викрили мережу російських агентів, які коригували вогонь загарбників

“За вказівкою ворога він мав встановити GPS-трекер біля однієї з трансформаторних підстанцій у Кропивницькому. За сигналами «маячка» окупанти хотіли скоригувати ракетний удар по українському енергооб’єкту. У разі успішної повітряної атаки загарбники планували продовжити серію обстрілів по території обласного центру, використовуючи «наводки» агента фсб”, - поінформували у СБУ.

Зазначається, що для збору інформації для фсб ворожий агент виходив на місцевість і здійснював фото-, відеофіксацію об’єктів, а «звіт» з електронними координатами передавав ворогу через анонімні месенджери.

Службовці СБУ затримали зловмисника на спробі встановлення GPS-пристрою поблизу міської електропідстанції.

Під час огляду місця події та обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили GPS-трекер із сім-картою мобільного оператора, а також телефони та комп’ютерну техніку із доказами листування з представником фсб.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У Харкові затримали агента фсб, який здавав позиції українських військових

Як повідомлялося, правоохоронці повідомили про підозру командиру незаконного батальйону "Сомалі", який брав участь у штурмі Маріуполя Донецької області.