На блокпосту у Василівці загарбники змушують людей йти пішки понад 10 кілометрів

У Василівці Запорізької області на блокпосту окупанти пропонують людям, які хочуть виїхати з окупованих територій, йти пішки 10 - 15 км.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"На цьому тижні вони (окупанти - ред.) повністю заблокували виїзд, рашисти жодної людини не пропустили. Сьогодні зранку нові правила анонсували: якщо пішки, то можна проходити, але має бути причина. 4-5 км треба йти пішки до сірої зони, потім 10 км сірої зони. Тобто 10 - 15 км треба йти пішки, але як це насправді буде виглядати, поки невідомо", - сказав він.

За словами Федорова, евакуація стає вкрай складною. Якщо пробувати виїхати не через Василівку, а іншими дорогами, то окупаційні прикордонники не випускають мешканців з тимчасово окупованих територій. Близько 80% людей, які намагаються виїхати, не випускають, при цьому не називаючи причини.

Читайте також: На блокпостах від Мелітополя до Василівки стоять кадирівці - мер

Мер додав, що окупанти вимагають, щоб люди брали в комендатурі перепустки, але, за його словами, наявність перепустки не дає права на виїзд. Наразі правил для виїзду немає.

Як повідомляв Укрінформ, через пропускний пункт у Василівці на Запоріжжі з тимчасово окупованих територій за весь час виїхали близько 300 тисяч людей, але наразі російські загарбники не випускають через нього практично нікого.