З початку окупації росіяни пропустили через блокпост у Василівці близько 300 тисяч людей

З початку окупації росіяни пропустили через блокпост у Василівці близько 300 тисяч людей

Укрінформ
Через пропускний пункт у Василівці на Запоріжжі із тимчасово окупованих територій за весь час виїхали близько 300 тисяч людей, але наразі російські загарбники не випускають через нього практично нікого.

Про це повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ начальник Запорізької ОВА Олександр Старух, передає кореспондент агентства.

"Через наш "коридор" пройшло майже 300 тис. тільки облікованих людей. Він працював на повну потужність. Наразі такої можливості нема... Як тепер виїздять - через росію чи якось інакше - у мене достовірної інформації нема", - зазначив очільник ОВА.

За його словами, в неділю, 18 грудня, через пункт пропуску у Василівці змогла проїхати одна людина, а в попередні дні - жодної.

Читайте також: На Запоріжжі росіяни закрили в’їзд через блокпост «Василівка»

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією міського голови тимчасово захопленого Мелітополя Івана Федорова, окупанти посилили фільтрацію на альтернативних шляхах евакуації. Раніше можна було виїхати з окупації через Донецьку область або Крим у бік Грузії чи Естонії та Латвії. Проте наразі почастішали випадки, коли на кордоні росії та європейських країн росіяни розвертають авто українців назад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-