No candidate for block: lastnews Постачав росіянам воду, харчі та запчастини: СБУ затримала на Миколаївщині колаборанта

Постачав росіянам воду, харчі та запчастини: СБУ затримала на Миколаївщині колаборанта

Служба безпеки затримала ще одного пособника ворога, який співпрацював із загарбниками під час тимчасового захоплення частини Миколаївської області.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає Укрінформ.

Зловмисником виявився місцевий мешканець одного з селищ Шевченківської об’єднаної територіальної громади, який добровільно обійняв посаду «старости» у двох населених пунктах, де виступав посередником між загарбниками та місцевими жителями.

Перебуваючи на «посаді», він допомагав агресору в укріпленні позицій, а саме: передавав викрадене майно громадян на потреби російських окупаційних угруповань на південному фронті.

«За даними слідства, місцевий житель ще на початку повномасштабного вторгнення підтримав окупантів і навіть налагодив контакт з одним із ватажків угруповань рашистів. Встановлено, що він особисто передавав транспортні запчастини загарбникам для облаштування казарм та ремонту військової техніки рф. Крім цього, він організував постачання питної води і продуктів харчування до пунктів тимчасової дислокації ворожих військ», - йдеться в повідомленні.

Після звільнення району зловмисник намагався «залягти на дно» і уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ викрили його, встановили місце перебування і затримали.

Фігуранту оголошено підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, поінформували в СБУ.

Читайте також: СБУ оголосила підозру так званим міністрам «днр», які допомагали депортувати дітей до рф

Як повідомлялося, у Миколаєві судитимуть 24-річного інформатора російських загарбників, який надавав дані для корегування вогню, йому загрожує до 12 років позбавлення волі.