У Лисичанську росіяни роздають по 20 літрів питної води на людину раз на тиждень

У тимчасово захопленому росіянами Лисичанську загарбники розвозять жителям питну воду раз на тиждень – по 20 літрів на одну людину.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

У деяких районах Рубіжного, Лисичанська та Сєвєродонецька росіяни "похизувалися поверненням окремих комунальних послуг, однак у жодному із цих міст ані води, ані світла, ані газу не має навіть у половині будинків. Не усього одразу – а навіть якогось одного енергоресурсу. Не кажучи вже про опалення", - підкреслили в ОВА.

Так, у Лисичанську "місцева окупаційна влада наказала води і світла не чекати до весни – навчитися жити взимку без цих благ цивілізації, як і більшість росіян. Питну воду там розвозять раз на тиждень – по 20 л на особу. Пити чи митись – кожен обирає самостійно", - ідеться в повідомленні.

У Сєвєродонецьку, "напевно, скінчилися вцілілі квартири, бо пересічним громадянам обіцяють переселити їх в сусідні села, де знайдуться порожні хати", - підкреслюють в ОВА.

Читайте також: Випускників шкіл з «лнр» не допустять до російського держіспиту - Луганська ОВА

Як ідеться в повідомленні, на Луганщині припиняється видача "документів самопроголошених територіальних утворень, зокрема щодо участі у бойових діях. Командуванню 1-го та 2-го армійських корпусів Південного військового округу збройних сил рф надано розпорядження про централізоване переведення грошових розрахунків з особовим складом до фінансових установ та на банківські картки російської федерації. Військовослужбовцям цих підрозділів запропоновано продовжити службу на контрактній основі за російським законодавством. Разом з тим, ці особи висловлюють побоювання щодо ануляції документів та пільг, призначених фейковими республіками, в разі відмови від нового контракту".

Читайте також: У Лисичанську люди стоять в черзі за плівкою для вікон - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що Лисичанськ, Сєвєродонецьк та інші міста на тимчасово захоплених територіях Луганщини не готові до опалювального сезону.