На Харківщині суд арештував корпоративні права двох росіян та білоруського підприємства

Суд прийняв рішення заарештувати корпоративні права двох громадян російської федерації та білоруського товариства з обмеженою відповідальністю, які є засновниками підприємств на території Харкова та області.

Як передає Укрінформ, про це Харківська обласна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

«Київський районний суд м. Харкова задовольнив клопотання прокурора Харківської обласної прокуратури та наклав арешт на корпоративні права громадян рф та юридичної особи з республіки білорусь на загальну суму близько 2,5 млн гривень», — ідеться в повідомленні.

За даними слідства, єдиним засновником товариства з обмеженою відповідальністю в селі Циркуни є громадянин російської федерації з Ростовської області. У грошовому еквіваленті його стовідсоткова частка у статутному капіталі дорівнює мільйону гривень.

Інший громадянин рф є єдиним засновником товариства з обмеженою відповідальністю в селищі Пісочин. За даними прокуратури, вклад росіянина сягає 700 тисяч гривень.

Білоруський «слід» прокурори виявили в одному підприємств, розташованому на проспекті Науки в Харкові. Встановлено, що єдиним засновником згаданої фірми є товариство з обмеженою відповідальністю з Мінська. Статутна частка в капіталі становить близько 720 тисяч гривень.

Читайте також: У Дніпрі суд арештував майно російського підприємства на понад ₴60 мільйонів

Росіяни та білоруське ТОВ отримують прибуток від господарської діяльності в Україні, сплачуючи податки до державних бюджетів своїх країн.

«Також існує значний ризик прийняття рішень керівництвом щодо подальшого забезпечення на території України провадження господарської діяльності у взаємодії з рф та рб», — додали у прокуратурі.

Досудове розслідування здійснюється у трьох кримінальних провадженнях за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Триває передача майна в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Як повідомляв Укрінформ, Бюро економічної безпеки арештувало товарні знаки, що належать кіпрській компанії, пов’язаній з російським олігархом. Загальна вартість становить понад 2 мільярди гривень. Знаки суд передав АРМА.