22 мільйони євро: Філатов розповів, як йому пропонували рекордний хабар

Мер Дніпра Борис Філатов підтвердив, що йому пропонували "рекордний" в Україні хабар і розповів деталі.

Про це він написав у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

"Звичайно, ви вже прочитали цю новину. Так, підтверджую, це правда", - написав він.

Він запевнив, що не брав і не бере участі "у жодних оперативних "комбінаціях" правоохоронних органів".

"Просто, коли мені запропонували хабар, то я спочатку витріщив очі від такого нахабства, а потім пішов у НАБУ, як цього прямо вимагає від чиновників закон "Про запобігання корупції", - йдеться у дописі.

Читайте також: Ексдепутата затримали за спробу підкупу мера Дніпра за €22 мільйони

Філатов додав, що сподівається, що після "цієї історії" до нього перестануть лізти "з непристойними пропозиціями".

"Коли на Страшному Суді мене запитають, що я зробив правильного і, водночас, веселого, то з усмішкою я відповім: «Хлопчик Боря відмовився від рекордного в Україні хабара в 22 мільйони вбитих єнотів. Хоча й дуже хотілося залишити його собі. Ггггггг: ))", - додав він.

Раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро України викрили колишнього народного депутата на спробі дати меру Дніпра Борису Філатову 22 мільйони євро хабара.

Екснардеп також є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа наразі слухається у суді, зазначили в Бюро.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2020 року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування у справі про заволодіння майном Нацгвардії на понад 80 млн грн.

Фігурантом справи щодо квартир для Нацгвардії також є експрезидент "Укрбуду" і колишній народний депутат Максим Микитась.

У липні 2021 Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох осіб, які організували закупівлю непридатних для проживання квартир для військовослужбовців Національної гвардії.