У Мелітополі загарбники планують «мобілізувати» 3 тисячі чоловіків

У Мелітополі Запорізької області російські загарбники планують до 10 жовтня сформувати «добровольчий батальйон» із 3 тис. чоловіків.

Про це в телеефірі повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

«Один із основних гауляйтерів видав наказ до 10 жовтня сформувати «добровольчий батальйон» у кількості 3 тис.осіб, мобілізованих саме з міста Мелітополя. Але ж ми усвідомлюємо, що це не добровольчий батальйон - це будуть люди, яких мобілізовуватимуть примусово і змушуватимуть воювати проти українського народу», - наголосив Федоров.

За його словами, «відділ комплектування» цього батальйону очолив псевдодиректор краєзнавчого музею, причетний до крадіжки скіфського золота.

Федоров зазначив, що про підготовку до примусової мобілізації свідчить заборона чоловікам віком 18-35 років залишати місто, а від 1 жовтня для виїзду з захоплених територій необхідно буде надавати спецперепустку, яку практично неможливо отримати.

Читайте також: Мобілізація у рф: жителі кількох національних республік вийшли на протести

Як повідомлялося, 21 вересня президент рф володимир путін оголосив у росії часткову мобілізацію. Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в її межах будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Примусова мобілізація проводиться і на окупованих і тимчасово захоплених рф територіях, що заборонено 51 статтею Женевської конвенції.