У Мелітополі пролунали два вибухи, один - у багатоповерхівці

У тимчасово захопленому Мелітополі пролунали вибухи. Відомо, що загинула одна людина, ще одна - поранена.

Про це в ефірі національного телемарафону новин сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"В Мелітополі пролунало 2 вибухи. Перший вночі в квартирі 9-поверхового будинку: одна людина загинула, одна поранена. Другий вибух стався вранці поруч з місцем розташування окупантів. Їхні втрати уточнюються", - сказав він.

Сьогодні на тимчасово захоплених територіях росіяни розпочали превдореферендум і задля створення картинки, за словами Федорова, завезли до Мелітополя з Криму "масовку".

"За допомогою "масовки" будуть знімати сюжети. Наприклад, вони зняли опитування, але всі опитані чомусь говорили з акцентом", - додав мер.

На його думку, в місті немає ні необхідної для референдуму кількості людей, ні підтримки.

Читайте також: Майже 90% енергодарців проти приєднання Запорізької області до рф

Федоров також вчергове закликав чоловіків призовного віку виїхати з міста. Наразі це можливо зробити через тимчасово окупований Крим.

Мер Мелітополя запевнив, що загарбники вже готуються до примусової мобілізації: вони видали фейкове розпорядження та зробили заяву про формування добровольчих батальйонів.

Як повідомлялось, результати соціологічного дослідження свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Читайте також: Миколаївщина: мешканці з окупованої Снігурівки провели акцію проти псевдореферендуму

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.