Миколаївщина: мешканці з окупованої Снігурівки провели акцію проти псевдореферендуму

Миколаївщина: мешканці з окупованої Снігурівки провели акцію проти псевдореферендуму

Відео
Укрінформ
На Миколаївщині група мешканців тимчасово окупованої Снігурівки провела акцію протесту з закликом ігнорувати псевдореферендум, який рф насильно проводить на території їхньої громади.

Про це йдеться на відео, викладене на сторінці Снігурівської ОТГ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ми, мешканці Снігурівки, сьогодні зібралися на акцію протесту щодо незаконного проведення «референдуму» в нашому місті та прилеглих селах. Снігурівський край завжди був і буде Україною. До російської федерації (приєднуватися - ред.) ми ніколи не хотіли і не будемо хотіти. Закликаємо жителів Снігурівської громади не брати участь в незаконному проведенні референдуму», - йдеться у зверненні снігурівчан, які були вимушені покинути домівки через російську агресію.

Дане відео вони записали в одному з сусідніх районів, де тимчасово проживають.

Люди обурені, що російські загарбники, які підло окупували їх рідне місто, проводять псевдореферендум щодо входження Снігурівщини до Херсонської області та до росії.

«І це в той час, коли близько 80% населення змушене було покинути свої домівки. А наших рідних, які залишились, під дулами автоматів тепер будуть змушувати брати участь у параді абсурду під назвою «референдум», - обурюються учасники акції.

Вони також запрошують долучитися до флешмобу «Снігурівщина - це Україна», в рамках якого можна відзняти відеоролик і розповісти свої думки щодо псевдореферендуму в Снігурівській ОТГ та висловити свої побажання окупантам і колаборантам.

Читайте також: На Миколаївщині росіяни вперше продали ЗСУ трофейну бронетехніку – Кім

Як повідомлялося, місто Снігурівка та прилеглі села були окуповані російськими загарбниками у березні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-