На звільнених територіях Харківщини створять понад 20 військових адміністрацій

На звільнених територіях Харківщини створять більше 20 військових адміністрацій, їх очолять керівники, які продемонстрували свою позицію та працювали для людей у період тимчасового захоплення.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Ініціюємо створення понад 20 військових адміністрацій в адмінмежах об'єднаних громад Харківщини. Насамперед мова йде про громади, де є або були активні бойові дії, та деокуповані населені пункти. Розглянули кандидатів як серед чинних голів, так і тих, хто гідно зарекомендував себе протягом часу повномасштабного вторгнення», - йдеться у повідомленні.

Фото: Олег Синєгубов, Телеграм

За словами Синєгубова, питання військових адміністрації розглядалося на засіданні Координаційного штабу під час перебування в області віцепрем'єрки Ірини Верещук 19 вересня.

Читайте також: Мешканцям деокупованої Харківщини почали видавати разову грошову допомогу

Також, зазначив голова області, проведено нараду з волонтерською спільнотою Харківщини. «Дуже важливо координувати зусилля та рівномірно розподіляти допомогу, в тому числі і щодо евакуації. Вкотре дякую волонтерському руху Харківщини за активність та небайдужість», - сказав Синєгубов.

Читайте також: Із деокупованих районів Харківщини організують евакуацію для всіх охочих

Як повідомлялося, завдяки контрнаступу українських військових із початку вересня звільнено 8500 кв. км території Харківщини з 388 населеними пунктами. За даними ОВА, тимчасово захопленими залишилися тільки 6% області (з 32%). Операція зі звільнення Харківщини триває.

Перше фото: Офіс Президента