Замість відновлення загарбники створюють на Луганщині «фонд орендного житла» – Гайдай

Після усвідомлення провалу планів з відновлення окупованих міст на Луганщині росіяни вирішили впровадити фонд оренди житла.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«На відновлення зруйнованої інфраструктури в захоплених містах окупаційна влада відводила собі різні строки – від тижня до двох місяців, але не спромоглася. Тепер на порядку денному – фонд орендного житла на Донбасі. Саме таке рішення запропонували в держдумі рф для вирішення житлового питання, зокрема, й на Луганщині. Розбила армія рф житло? Орендуй! Тим більше твоє бажання орендувати закріплять на законодавчому рівні», - зазначив Сергій Гайдай.

Читайте також: На деокупованих територіях Харківщини вже відновлюють інфраструктуру - ОП

Він додав, що на кінець вересня населені пункти залишаються без світла й газу, проте подекуди на перших поверхах багатоповерхівок є вода.

Проте робота в так званій «лнр» є завжди. Але лише така, куди відмовляються йти навіть безробітні.

«Зокрема, на Біловодщині оголошено новий набір до «підрозділів мвс». Після значних втрат у боях, співробітники, які вижили, дезертирували або втекли на територію рф. На допомогу їм поспішає «еліта». Зокрема, із Тамбова їдуть 400 осіб, які відбувають покарання за кримінальні злочини. Зимове екіпірування відсутнє – вирішити це питання доручено громадським організаціям афганців шляхом збору грошей з населення», - поінформував очільник Луганщини.

Читайте також: Тепла у будинках Луганщини не буде, навіть якщо її деокупують найближчим часом - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, розбиті після обстрілів міста Луганщини опалювальний сезон не переживуть, навіть вцілілі будинки доведеться після зими розібрати.