На Харківщині прокуратура повідомила про підозру колаборанту - «начальнику слідчого відділу»

Колишній поліцейський в м.Вовчанськ підозрюється у державній зраді, оскільки перейшов на сторону ворога, став «начальником слідчого відділу» та виконував вказівки загарбників.

Про це у Телеграмі повідомила прокуратура Харківської області, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому начальнику одного із секторів відділу поліції №1 Чугуївського районного управління поліції ГУНП в області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Мелітополі виявили 118 правоохоронців-колаборантів - мер

За даними слідства, у квітні цього року під час окупації м.Вовчанськ колишній поліцейський вирішив піти на співпрацю з представниками рф. Він погодився обійняти посаду слідчого у псевдовідділі "поліції".

Експоліціянт виконував незаконні вказівки представників зс рф, а саме: проводив огляди місця подій, допитував осіб тощо.

«Згодом зрадник отримав «підвищення» від окупантів та обійняв посаду так званого «начальника слідчого відділу» у псевдоправоохоронному органі окупантів. Від ляльководів для роботи підозрюваний отримав автівку «УАЗ-Патріот» з латинською літерою «Z»», - додають в прокуратурі.

Читайте також: У звільнених від росіян Ізюмі та Куп’янську затримали трьох колаборанток

Як повідомляв Укрінформ, на визволеній території Харківської області Служба безпеки України затримала колаборанта, який допомагав росіянам грабувати своїх односельців.