На окупованій території Запоріжжя опалювальний сезон під загрозою зриву

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області опалювальний сезон під загрозою зриву. Якщо зупиниться ЗАЕС, не буде тепла в Енергодарі.

Про це в Телеграмі повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

«З наближенням зими погіршиться ситуація з комунальними послугами. Опалювальний сезон у Мелітополі, Енергодарі, Василівці, Бердянську під загрозою зриву, так само як і робота водогонів, газогонів та електромереж. Досить складна ситуація в місті Енергодар, де окупанти також не пропускають гуманітарний вантаж, ускладнюють виїзд людей. Через зупинку ЗАЕС опалювальний сезон під загрозою – мережі Енергодара працюють лише за рахунок вторинного тепла електростанції. Якщо ж не працює станція, то і немає тепла», - сказав Старух.

Читайте також: Тепла у будинках Луганщини не буде, навіть якщо її деокупують найближчим часом - Гайдай

Він додав, що загарбники тиснуть на місцеве населення Мелітополя – тримають людей у заручниках, ходять по квартирах та шукають партизанів і тих, хто чинить опір.

Крім того, російські війська створили складну гуманітарну ситуацію і відмовляються пропускати до наших міст машини з медикаментами, які необхідні людям.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні організації допоможуть Донеччині пройти зиму, яка буде вочевидь найтяжчою за всі роки незалежності.