У Маріуполі люди виходять на стихійні мітинги через відсутність води та світла у будинках

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі люди виходять на стихійні мітинги через відсутність води та світла у будинках.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, оприлюднивши відповідне відео.

«Незадоволення мешканців зростає. Черговий мітинг від мешканців з пр. Перемоги. Люди покинуті напризволяще в центрі Лівобережжя без води та електрики. Окупаційна адміністрація, навіть не ховаючись, вже й не обіцяє «відновлення». Хвиля соціального незадоволення шириться Маріуполем», - написав Андрющенко під відео.

Він також повідомив, що у Маріуполі наразі звільнились керівник та головний енергетик захопленої Маріупольтепломережі. Причина звільнення – небажання залишатися крайніми у неможливості розпочати опалювальний сезон та розуміння відповідальності за наслідки.

«Це черговий доказ того, що зима буде холодною всередині квартир. Показові арешти та принесення в жертву колаборантів попереду», - додав радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване російськими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Читайте також: Спротив нагадав російським загарбникам, що Маріуполь - це Україна

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста». Містяни чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв Прапор України.

У Маріуполі українська літера «Ї» стала символом спротиву, її малюють у різних куточках міста.

Фото: Телеграм Петра Андрющенка