Продукти у Маріуполі продають з націнкою 200-300%

Фото

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі базові продукти харчування продають з націнкою 200-300%.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Питна вода на розлив по 4 грн за літр. 25 грн за буханку звичайного хліба. Кіло м’яса – 500 грн, а десяток курячих яєць – 45 грн. Така цінова політика окупантів у Маріуполі. Базові продукти харчування продають маріупольцям з націнкою 200-300%», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що це при тому, що у самому місті майже немає роботи. Таким чином російські загарбники та їх посібники, з одного боку, підштовхують людей іти на принизливі та небезпечні роботи з розмінування територій та прибирання завалів, а з іншого – просто обкрадають і без того змучене населення.

«Все, що сьогодні роблять окупанти в Маріуполі – це вбивство, руйнування, мародерство та знущання над людьми. Російський мир як він є», - підкреслив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області

Читайте також: Загарбники вже визнають спалах інфекцій у Маріуполі

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».