«Знущання над маріупольцями»: мер розповів про надвисокі ціни на продукти

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі ціни на продукти в магазинах у 5-10 разів вищі, ніж сьогодні на підконтрольній Україні території. І це знущання загарбників над людьми.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

«Вони (загарбники - ред.) відкрили кілька магазинів… Якщо подивитися на ті ціни, то це знущання над маріупольцями, тому що ціни в 5 і 10 разів вищі, ніж сьогодні на підконтрольній Україні території. Так, на жаль, наразі живе наш Маріуполь», - зазначив Бойченко.

Він пояснив, що у Маріуполі немає роботи, загарбники примушують людей розбирати завали або прибирати тіла загиблих. І за цю «працю» не платять гроші, а дають пакунок їжі або якусь воду. «Тобто, є магазин, ти бачиш там їжу, воду, але не маєш за що її придбати», - заявив Бойченко.

Читайте також: Телеграм-бот «Спротив» за тиждень зібрав важливу інформацію про війська рф у Маріуполі

Він наголосив, що росія запам’ятовується наразі руйнуваннями, вбивствами, пограбуваннями, брехнею та знущанням над українцями.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Читайте також: Маріуполь - це Україна: у місті розклеюють проукраїнські листівки

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».