Міністри культури країн Європи зі Львова «відвідали» Бучу та Ірпінь

Під час візиту до Львова міністри та представники міністерств культури країн Центрально-Східної Європи і країн Балтії здійснили віртуальну подорож у постраждалі від боїв міста Бучу та Ірпінь.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики України повідомляє в Телеграмі.

"Під час сьогоднішньої зустрічі у Львові міністри та представники міністерств культури країн Центрально-Східної Європи та країн Балтії змогли віртуально побувати у зруйнованих росіянами українських містах та на власні очі побачити масштаби військових злочинів рф проти України", – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Європа створить спецфонд для підтримки культурної спадщини та діяльності ЗМІ в Україні

VR-тур визволеними населеними пунктами, що зазнали найбільших руйнувань унаслідок дій російської федерації, для європейських гостей підготувало МКІП спільно з українським стартапом Aspichi.

Як наголосила заступник міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар, "масштаби російських військових злочинів в Україні повинен побачити увесь світ".

"Сотні знищених будинків, церков та унікальних об’єктів архітектури, мільйони скалічених війною життів, збитки на сотні мільярдів євро – все це зробила росія. І завдяки сучасним цифровим технологіям правду про війну в Україні тепер може дізнатися кожен, ставши безпосереднім свідком наслідків російського вторгнення", – зазначила вона.

Читайте також: МКІП і діячі культури та мистецтва у маніфесті визначили пріоритети культурної політики під час війни

Як повідомляв Укрінформ, міністри культури країн Центральної та Східної Європи обговорили у Львові підтримку України та планують повернутися з конкретними пропозиціями щодо інвестування.

Фото: МКІП, Фейсбук