У Маріуполі загарбники зібрали дані металургів – їх можуть депортувати чи мобілізувати

У Маріуполі загарбники під різними приводами зібрали персональні дані працівників металургійних підприємств і тепер обіцяють їх "релокувати", що може означати депортацію чи "мобілізацію".

Таку думку висловив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, повідомляє Укрінформ.

"Навколо заводів довго тривали процеси масового збору металургів... То фіктивні видачі трудових книжок, то навпаки - збір нових заяв. І от сьогодні фактичний гауляйтер Донецької області Хоценко заявив, що працівників металургійних підприємств Маріуполя буде переміщено та “релоковано" на інші помислові підприємства", - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі загарбники намагаються вербувати евакуйованих громадян – розвідка

При цьому, зазначає він, на окупованій частині Донецької області немає працюючих промислових підприємств. Тобто, на його переконання, працівників заводів або примусово депортують на підприємства в росію, або “релокація” означає “мобілізацію”.

За його словами, персональні оновлені дані здебільшого вже подані самими металургами під час маніпуляцій загарбників на заводах та додатково підтверджені даними фільтрації.

"Тому знов - терміново евакуюйтесь. Поки є "коридорчик" та не опинились в окопах або за Полярним колом", - закликав радник міського голови.

Читайте також: Мешканці Маріуполя відновлюють власне житло самотужки

Як повідомляв Укрінформ, металургійний комбінат "Азовсталь" у Маріуполі повністю знищений унаслідок обстрілів. Загарбники озвучили плани створити там "місце для відпочинку", можливість відновити роботу підприємства не розглядається.