У Херсоні загарбники планують відкрити відділення підсанкційного банку

У Херсоні російські загарбники планують відкрити відділення Промзв'язокбанку, включеного до списку санкцій. Водночас вони заблокували українські фінансові установи та всі можливості завозити гривневу масу в регіон.

Про це заявив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський, повідомляє Укрінформ. 

«З'явилася інформація, що орки в Херсоні планують відкрити відділення російського Промзв'язокбанку. Характерно, що це один із системоутворюючих банків рф, які посідають одну з ключових ролей в обслуговуванні держоборонзамовлення. Також цей банк включений до списку санкцій США і відключений від системи SWIFT», - йдеться в повідомленні.

Факт незаконного відкриття у Херсоні відділення цього банку, а також нарощування темпів з видачі одноразової допомоги у розмірі 10 тисяч рублів ледь не всім охочим, свідчить про продовження насильницької інтеграції Херсонщини в економічну систему рф, зазначив Соболевський.

Читайте також: Херсон розмалювали патріотичними написами на підтримку ЗСУ

Він додав, що населення фактично позбавили будь-якого вибору, заблокувавши роботу українських фінансових установ, а також заблокувавши всі можливості завозити гривневу готівку в регіон. Незважаючи на це, більшість жителів області максимально намагаються зберегти обіг саме у гривні, що також є своєрідною формою протесту.

Соболевський також зазначив, що «внутрішньополітичні» процеси на Херсонщині також загострюються, і є підстави припускати, що вже найближчим часом відбудеться перерозподіл ролей серед відомих колабарантів, чия злодійкуватість та некомпетентність змогли вразити навіть окупантів, для яких, по суті, ці дві якості є поширеною нормою.

Читайте також: Жителям захопленої Херсонщини радять виїхати через загрозу боїв

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня загарбники відключили в Херсонській області інтернет і мобільний зв'язок від українських операторів, через що жителі захоплених територій не можуть увійти в інтернет-банкінг.

Жителям тимчасово захоплених територій рекомендували користуватися мобільними програмами, побудованими на відкритому коді та VPN-сервісами.

У Херсонській області ворог блокує «зелені коридори», евакуацію. Загарбники викрадають мирних жителів області.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси.