Українці на захоплених територіях отримують пенсії на банківські картки

Пенсіонери на тимчасово захопленій території, які перебувають на банківському обслуговуванні, отримують виплати на свої рахунки, а через Укрпошту пенсії можна отримати або після переміщення на безпечну територію, або після деокупації.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна повідомив голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус, передає Укрінформ.

Виплати пенсій на захоплених територіях, як зазначив очільник ПФУ, є одним із найскладніших питань.

«Пенсіонери, що перебувають на банківському обслуговуванні, отримують пенсії, які нараховуються, на свої рахунки. І можуть розраховуватися картками або знімати готівку в банках», — наголосив Капінус.

Читайте також: Проблеми з виплатами на Херсонщині існують у двох громадах, але їх вирішуємо – голова ОВА

За його словами, попри певні перебої з отриманням готівки, банківські установи намагаються максимально надавати послуги як у регіонах, де точаться активні бойові дії, так і на тимчасово захоплених територіях.

«Якщо говорити про виплати через Укрпошту, то її працівники в надзвичайно складних умовах намагаються максимально здійснювати виконання тих повноважень, що на них покладені, і доставляти кошти людям», — сказав голова ПФУ.

Він підкреслив, що сьогодні Укрпошта продовжує виплати в Запорізькій, Донецькій і Луганській областях. Хоча можливість дістатися до отримувачів пенсій не завжди є.

Читайте також: Рада має намір скасувати монополію Ощадбанку на виплату військових пенсій

«В такому випадку отримувати виплати людина зможе, якщо переміститься в безпечний регіон. Якщо не зможе, ми гарантуємо, що її кошти або будуть збережені на картковому рахунку, або, якщо йдеться про виплати через пошту, людина зможе їх отримати після деокупації», — підкреслив Капінус.

Як повідомлялося, в Україні створено перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Станом на 18 травня до переліку входили 292 громади з 7 областей.