Фейковий «мер» Херсона обіцяє зниження тарифів на вкрадені окупантами газ та електроенергію

Російські колаборанти заявляють, що з травня у Херсоні можуть знизити тарифи на житлово-комунальні послуги. Насправді вони збираються продавати мешканцям тимчасово окупованих територій вкрадені в України ресурси.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє херсонський сайт «Мост».

«Російські колаборанти заявляють, що з травня у Херсоні можуть знизити тарифи на житлово-комунальні послуги. Про це із посиланням на фейкового «мера» Херсона Олександра Кобця (на фото) написали проросійські «ЗМІ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за квітень люди отримали платіжки за чинними в Україні тарифами.

Кобець заявляє, що знизити тарифи буцімто допоможе компенсація «з урахуванням того, що основні енергоносії компенсуватимуться коштом Россєтєй та Газпрому».

Читайте також: На Херсонщині загарбники загострюють гуманітарну кризу - блокують доставку ліків і продуктів

При цьому, «керівник адміністрації Херсона» Олександр Кобець відверто бреше, адже ніякі «Россєті» та «Газпром» не мають відношення до постачання послуг на тимчасово окупованій Херсонщині. І електроенергію, і газ Херсон отримує українські. Як відомо, газ для населення Україна використовує власного видобутку. Отже, росіяни будуть банально продавати мешканцям тимчасово окупованих територій вкрадені в України ресурси, інформує видання.

Читайте також: російські військові під дулами автоматів змушують ув’язнених рити траншеї на Херсонщині

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області загарбники блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес.