До Запоріжжя прямує велика колона автівок з маріупольцями

Фото

До Запоріжжя прямує велика евакуаційна колона автівок з мешканцями заблокованого Маріуполя, які очікували три дні. 

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Маріуполь. Евакуація. Хороші новини. Величезну колону автівок з маріупольцями (від 500 до 1000 автівок), що очікували пропуску понад три дні, нарешті пропустили до Запоріжжя. Нарешті, чекаємо наших рідних маріупольців удома», - написав Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто залишається заблокованим загарбниками вже понад два місяці. Вони розбомбили житлові квартали та цивільну інфраструктуру, блокують гуманітарну допомогу.

7 травня відбулася евакуація мирних мешканців - жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях заводу «Азовсталь» у Маріуполі.

Читайте також: Погрожують розлучити з дітьми: депортованих з Маріуполя змушують брехати про бійців «Азова»

На території меткомбінату, яку російські війська постійно обстрілюють з усіх видів озброєння і намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених.

У заблокованому Маріуполі залишається понад 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і насильно вивозять до росії та ОРДЛО.

Читайте також: Загарбники масово завозять хлор у Маріуполь, місто перетворюється на кладовище – радник мера

У Маріуполі через проблеми з водопостачанням насувається інфекційна катастрофа, тому потрібна повна евакуація населення міста, заявляв мер міста Вадим Бойченка.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Національної гвардії, українська морська піхота, мотострільці.