Мешканців Генічеського району закликають ігнорувати «перепис» від загарбників

Мешканців Генічеського району Херсонської області закликають ігнорувати запланований загарбниками нібито "перепис населення".

Про це у Фейсбуці заявив депутат Херсонської облради Сергій Хлань, передає Укрінформ.

"У Генічеському районі окупанти "запрошують" мешканців прийти з документами до сільради. Російські загарбники нібито планують "перепис населення". Хочуть почати з понеділка, 16 травня, і завершити до кінця місяця, в об‘явах вказують, що стосується це тих, хто має місцеву прописку", - йдеться у повідомленні

Як зазначає депутат облради, Генічеськ вже став своєрідним майданчиком їхніх невдалих експериментів. На черзі ще один, адже, як мінімум, не у всіх населених пунктах району загарбники мають своїх "керівників". Їх бракує навіть у великих містах. За його словами, кадровий потенціал ніякий: божевільні закінчились, призначати нікого, співпрацювати з ними ніхто не хоче.

Читайте також: росія може анексувати «л/днр» та Херсон у найближчі тижні чи місяці – Карпентер

Хлань впевнений, що окупанти будуть мати не перепис, а ще один провальний план на Херсонщині.

Депутат облради закликав мешканців області ігнорувати подібні заклики російський окупантів. Якщо робити це масово — окупант буде безсилий, підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, ідея з "референдумом" на Херсонщині провалилася. російські окупанти розглядають різні варіанти щодо нещодавно окупованих територій, зокрема це створення так званого кримського федерального округу.

Читайте також: російські «референдуми» на окупованих територіях України не будуть визнані – ЄС

Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що призначена окупантами так звана військово-цивільна адміністрація звернеться до путіна щодо прийняття регіону до складу рф.

Будь-які сценарії і маніпуляції російських окупантів та колаборантів зі "статусом" Херсонської області є юридично нікчемними і не відповідають ні позиціям органів місцевого самоврядування, ні жителів області. Про це заявив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

Читайте також: російські війська націлились захопити всю Херсонщину – командування «Південь»

Депутати Херсонської обласної ради як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області 12 березня прийняли звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.