В Ізюмі люди без техніки між обстрілами розбирають завали житлових будинків

Відео

На Харківщині в окупованому Ізюмі, де виявили тіла 44 загиблих в одному будинку, люди без техніки між обстрілами розбирають зруйновані будівлі.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної військової адміністрації з посиланням на голову ОВА Олега Синєгубова, передає Укрінформ.

«Такий будинок в Ізюмі не один, на жаль. І спеціальної техніки для розбору завалів там немає, все робиться вручну і не цілодобово. Коли немає обстрілів, люди виходять і намагаються розібрати завали», - сказав Синєгубов.

За його словами, достеменно невідомо, чи люди перебували під час артилерійського обстрілу в підвалі, чи по своїх оселях. Будинок було зруйновано повністю.

Читайте також: Серед загиблих під завалами будинку в Ізюмі є сім'ї по п'ять людей

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня стало відомо, що в тимчасово захопленому місті Ізюм Харківської області у завалах п’ятиповерхового будинку знайшли тіла 44 загиблих цивільних. Серед загиблих є дві сім'ї по п'ять осіб, ще дві – по три.

Місто Ізюм перебуває в окупації вже понад два місяці й залишається найгарячішою точкою Харківської області. В його напрямку постійно ведуться бої, але Збройні Сили України тримають свої позиції.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.