Авіаудари та обстріли Ізюма були варварськими, знищували все - заступник міського голови

Авіаудари та обстріли Ізюма були варварськими, знищували все - заступник міського голови

Укрінформ
Інтенсивні обстріли та авіаудари в м. Ізюм на Харківщині, які почалися 6 березня, мали варварський і хаотичний характер, загарбники знищували все підряд.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник міського голови Ізюма Володимир Мацокін.

«З 6 березня почалося нищівне бомбардування з літаків, ракетами, з артилерії, з мінометів. І це відбувалося доба за добою. Це бомбардування носило абсолютно варварський і хаотичний характер. Незрозуміло, яка там могла бути логіка. Знищували все. Меморіали, присвячені Другій світовій війні, дитячі садочки, ліцей, медичні та соціальні заклади, шляхи, пішохідний міст, який я згадував, центральну площу, центральний парк, пам’ятки архітектури. Апокаліптична картина», - сказав Мацокін.

Наразі в місті знищено близько 80% житлової забудови. «І це не така руйнація, коли, наприклад, повилітали вікна й двері, - ні, «складалися» цілі під’їзди», - зазначив Мацокін.

В одному з таких зруйнованих будинків - на вул. Першотравневій – можливо, завалило людей у підвалі. «Є велика ймовірність, що люди там були поховані заживо. Дуже хочеться помилятися. Остаточної інформації немає, та росіяни й не допустять туди нікого. Це злочини проти людяності, порушення всіх гуманітарних правил, які взагалі існують у світі», - сказав Мацокін.

За підрахунками міської влади, в Ізюмі та селах у передмісті заблоковані та потребують негайної гуманітарної допомоги від 15 до 20 тисяч осіб.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники заблокували м. Ізюм на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів.

24 лютого президент рф путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-