До Запоріжжя евакуаційними автобусами доправили 177 маріупольців

Фото

До Запоріжжя з Маріуполя "зеленим коридором" дісталися 177 людей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця зустрічі переселенців у Запоріжжі.

"Сьогодні до Запоріжжя з Маріуполя "зеленим коридором" вдалось евакуювати 177 людей, у тому числі 37 - з Азовсталі, 140 - із Маріуполя", - про це сказала заступник голови ОДА Злата Некрасова.

За словами голови Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха, з березня "зелених коридорів" не було. За цей час вдалося вивезти понад 110 000 маріупольців і понад 150 000 мешканців Запорізької області.

До Запоріжжя з Маріуполя зеленим коридором доїхали 177 людей // Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Читайте також: Президент: Україна готує другий етап евакуації з «Азовсталі» - для порятунку поранених і медиків

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня закінчилася евакуація мирних мешканців - жінок, дітей і літніх людей, які перебували в укриттях заводу "Азовсталь" у Маріуполі.

На території заводу, яку російські війська постійно обстрілюють з усіх видів озброєння, зокрема з літаків і корабельної артилерії, та намагаються штурмувати, тримають оборону українські військові. Серед них кілька сотень поранених, при цьому медикаментів гостро бракує.

Читайте також: Гайдай про ситуацію на Луганщині: люди в заручниках у війни, евакуація неможлива

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території металургійного комбінату "Азовсталь".