Голова тимчасово окупованої Новотроїцької громади обіцяє працювати в межах законів України

Голова Новотроїцької громади, що на тимчасово захопленій території Херсонщини, запевняє, що працюватиме лише в межах українського законодавства.

Про це голова Новотроїцької селищної ради Петро Збаровський заявив місцевому виданню “Трудова слава”, передає Укрінформ.

“Моя позиція тверда: доки я можу виконувати свої повноваження в межах українського законодавства, доти перебуватиму на посаді. І не інакше”, - зазначив голова громади.

Він сказав, що намагається організувати роботу так, щоб громада була максимально автономною і забезпеченою найнеобхіднішим. До цього закликав і всіх земляків, аби подбали про свої родини: у кого є така можливість – вирощували овочі, фрукти, робили заготовки, запасалися основними продуктами, дровами, свічами. Також голова громади закликав підтримати тих, хто бідує.

Читайте також: путін не вирішив, що робити з ОРДЛО, і планує гуманітарну кризу на Херсонщині - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, в українській розвідці вважають, що спротив і активна позиція громадян України на тимчасово захоплених територіях можуть зірвати референдум та всі плани російських загарбників зі створення так званої хнр.