росіяни 10 разів обстрілювали міста на Луганщині

У Луганській області російські війська намагалися штурмувати позиції Збройних сил України в районі Оріхового та Світличного.

Як передає Укрінформ, про це керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у " rel="nofollow" target="_blank">Фейсбуці.

«Росіяни 10 разів обстрілювали міста області, точаться бої за Оріхове. Під вогнем ворога опинилися Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Гірське, Привілля, Попасна. Чотири рази росіяни обстріляли Лисичанськ та двічі Попасну. В Гірській громаді гучно майже безперервно», - заявив Гайдай.

Він зазначив, що у кожному з цих міст є пошкодження житлового фонду та господарчих споруд. Так, в одному із гаражних комплексів полум’я розповсюдилось на значну площу - приборкувати доводилось декілька годин.

Крім того, ворог неодноразово намагався штурмувати позиції ЗСУ в районі Оріхового та Світличного. «Наші військові дають гарну відсіч, проте росіяни з усього наявного озброєння відкривають вогонь по населених пунктах, знищуючи будинки та інфраструктуру, – там вже неможливо відновити воду, світло та газ», - зазначив голова ОВА.

Читайте також: Ворог продовжує наступальні дії на сході України

Як повідомлялося, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил минулої доби успішно відбили дев'ять атак ворога.