Генконсул Угорщини назвав причину розгортання додаткових військових біля кордону з Україною

Голова Закарпатської ОДА зустрівся з генконсулом Угорщини щодо розгортання угорських військових сил біля українського кордону - консул запевнив, що це ініційовано виключно з метою підготовки до можливого прибуття біженців на кордон.

Про це очільник ОДА Віктор Микита повідомив у своєму Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Провів робочу зустріч з Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бочкаі. Серед інших обговорили додаткове розгортання військових сил у східній частині Угорщини, яке ініціювало керівництво сусідньої країни. Генеральний консул зазначив, що Угорщина, як і раніше, підтримуватиме суверенітет та територіальну цілісність України. Ця позиція залишається незмінною", - заявив Микита.

Бочкаі також роз'яснив, що питання розгортання військових підрозділів ініційовано з метою підготовки до можливого прибуття біженців на кордон, а також для виконання гуманітарних завдань, але виключно у випадку подальшої ескалації конфлікту. Також важливим є запобігання можливих проникнень збройних формувань на територію сусідньої держави.

Водночас Бочкаі зазначив, що Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді працює у штатному режимі та готове й надалі взаємодіяти з керівництвом області для своєчасного розв'язання усіх робочих питань.

Читайте також: Глава німецьких консерваторів попереджає про можливість нової хвилі біженців

Микита, зі свого боку, поінформував представника Угорщини щодо поточної ситуації в безпековому секторі області, активного зміцнення оборонної складової та підвищення рівня забезпечення громадського порядку.

Сторони домовилися й надалі системно взаємодіяти та оперативно інформувати один одного у робочому порядку.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого міністр оборони Угорщини Тібор Бенко наказав розгорнути додаткові сили військовослужбовців на сході країни біля українського кордону.