Німецькі антропологи відтворюють обличчя давньої людини для музею на Тернопільщині

Фото

Обличчя давньої людини на основі черепа, знайденого на Тернопільщині взялися відтворити антропологи з Німеччини.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор Залозецького музею, археолог Василь Ільчишин.

«Зараз облаштовуємо нову музейну експозицію, і для неї хочемо встановити манекен із обличчям далекого предка, череп якого ми знайшли під час археологічної експедиції у тутешніх околицях. Знахідку відсканували, отримали 3D зображення, оцифровані матеріали із необхідними параметрами передали колегам-антропологам з Франкфурт-на-Майні», - розповів Ільчишин.

Обличчя давньої людини на основі черепа, знайденого на Тернопільщині взялися відтворити антропологи з Німеччини / Фото: Василь Ільчишин

За його словами, невдовзі німецькі антропологи відтворять зовнішній вигляд людини, яка жила у місцевості, де розташований Залозецький краєзнавчий музей.

Як повідомляло агентство, під час археологічної експедиції Науково-дослідного центру «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України біля села Мильне Залозецької громади знайдено череп часів Висоцької культури. Він належить чоловікові 20-25 років, вік знахідки – орієнтовно 3 тисячоліття.

Читайте також: У Дніпрі відкрили виставку археологічних артефактів, знайдених під час будівництва траси

Висоцька культура - культура племен, які жили 1100-600 роках до н. е. на території сучасної Західної України.

Один із найбільших некрополів Висоцької культури розташовувався на околицях нинішнього Тернополя, поблизу села Петриків. Там виявлено 183 поховання, з яких шість парних, тобто таких, в яких одночасно були поховані дві особи, найчастіше – чоловік і жінка. Серед цих парних поховань в Петрикові одне унікальне, де в могилі міцно обійнявшись, лежали чоловік і жінка.