No candidate for block: lastnews Регіональним осередкам «Слуги народу» доручили допомагати з теробороною

Регіональним осередкам «Слуги народу» доручили допомагати з теробороною

Очільники обласних і міських організацій партії "Слуга народу" отримали доручення сприяти формуванню сил територіальної оборони (ТрО).

Як передає Укрінформ, про це голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк заявила в Телеграмі.

"Слуга народу" сприятиме формуванню сил територіальної оборони у всіх регіонах України. Відповідне доручення дала головам обласних, а також Київської та Криворізької міських організацій партії", - наголосила вона.

За словами Шуляк, "Україна сьогодні розуміє всі поточні ризики та готова до будь-якого сценарію розвитку ситуації. Тому сьогодні, фактично, перетворюємо наші обласні організації та місцеві осередки на штаби сприяння територіальній обороні та національному спротиву".

Читайте також: Щоденно понад сто добровольців хочуть вступити до лав тероборони – Кличко

За її словами, передбачається створення штабів для координації діяльності фракцій партії в місцевих радах, налагодження зв’язку з керівниками зон і районів тероборони, забезпечення роботи колцентрів партії.

Також планується роз’яснення інформації щодо організації тероборони, організація збору коштів і волонтерської допомоги для системи ТрО.

Місцеві депутати також мають перевірити факт виділення і стан приміщень для терборони та провести позачергові засідання сесій для вирішення потреб ТрО.

Читайте також: У ЗСУ закликали роботодавців підтримати працівників, які вступили до тероборони

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський закликав голів обласних державних адміністрацій та Київської міської держадміністрації, у яких спостерігається низька організація територіальної оборони, за два тижні разом із військовими вийти на належний рівень підготовки.

Фото: Тероборона ВСУ