Молодь селища Нью-Йорк закликала політиків і дипломатів підтримувати Україну

Відео

На Донеччині ініціативна молодь українського селища Нью-Йорк закликала всіх політиків, дипломатів, усіх людей доброї волі підтримувати Україну та її обороноздатність.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила громадська організація «Ініціативна молодь українського Нью-Йорка», яка опублікувала відповідне відеозвернення.

«Ми хочемо жити в мирі і розвивати наш український Нью-Йорк. Ми просимо всіх політиків, дипломатів, всіх людей доброї волі підтримувати Україну, її обороноздатність. Українці готові захищати свою країну і самостійно вирішувати її долю. Сьогодні лінія оборони Європи проходить тут, в Україні, біля Нью-Йорка. І ми просимо вас зробити все можливе, щоб зберегти тут мир і перспективи на розвиток», - заявили хлопці та дівчата у відеозверненні, стоячи біля інсталяції «Я люблю Нью-Йорк».

Вони нагадали, що останні 7 років їх селище знаходиться на лінії фронту російсько-української війни, і вже за кілька кілометрів - окупована Горлівка. Минулого року Верховна Рада України підтримала ініціативу жителів і повернула селищу історичну назву — Нью-Йорк.

Читайте також: У Нью-Йорку на Донеччині стартував «Марафон, який ніхто не хоче бігти»

«Тепер про наше прифронтове селище багато розповідають медіа в Україні і в світі. Можливо, ви чули про #MarathonNoOneWantsToRun — нью-йоркський марафон, який ніхто не хоче бігти. Найбільш відчайдушні бігають тут:) Ми щиро вдячні кожному уряду і парламенту демократичних країн, які підтримують Україну в ці непрості часи. Ми вдячні закордонних українцям, які захищають інтереси України у всьому світі», - заявила молодь та закликала всіх допомогти захистити Україну і їх український Нью-Йорк.

Населений пункт Нью-Йорк (у 1951–2021 роках — Новгородське) — селище міського типу в Україні, в Торецькій міській територіальній громаді Бахмутського району Донецької області. Розташоване на річці Кривий Торець за 10 км від Торецька та за 38 км від окупованого Донецька.