У Миколаєві суд заборонив новий конкурс на посаду керівника обласної інфекційної лікарні

Райсуд Миколаєва заборонив проводити новий конкурс на посаду директора обласного Центру лікування інфекційних хвороб в рамках забезпечення позову звільненої облрадою Світлани Федорової.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила головний спеціаліст Ленінського райсуду Тетяна Сулима.

«Ленінський райсуд м. Миколаєва розглянув заяву Федорової С. Ф. про застосування заходів забезпечення позову до подачі позовної заяви до КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради про визнання незаконним та скасування наказів про звільнення та поновлення на її роботі. Заяву задоволено», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Миколаївській облраді заборонено оголошувати або проводити конкурс на заміщення посади директора обласного Центру лікування інфекційних хвороб та вчиняти будь-які інші дії у цьому напрямку.

Читайте також: У Миколаєві колектив інфекційної лікарні ігнорує керівницю, яку «спустили» з ОДА

Суд вважає, що заява Федорової про забезпечення позову в достатній мірі обґрунтована, а відтак підлягає задоволенню.

У суді також поінформували, що 14 січня 2022 року до них надійшла позовна заява Федорової до КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб» Миколаївської обласної ради про визнання незаконним та скасування наказів про звільнення та поновлення її на роботі. Вона буде розглянута в установленому законом порядку.

Як повідомляло агентство, 21 грудня минулого року депутати обласної ради достроково розірвали контракт з директором обласного Центру лікування інфекційних хвороб Світланою Федоровою. Підстава – низка порушень, виявлених під час перевірки щодо організації та якості надання медичних послуг хворим на COVID-19 та рекомендація МОЗу щодо звільнення керівника Центру з займаної посади.

25 грудня у Миколаєві біля приміщення обласної ради відбувся мітинг на підтримку звільненої з посади Федорової.

4 січня 2022 року на брифінгу в ОДА представили нового виконувача обов’язків директора Ярославу Студзінську. Але трудовий колектив лікарні кілька днів не пускав її на робоче місце, вважаючи її призначення незаконним.