Антикорупційний суд призначив в.о. віцемера Одеси майже 40 мільйонів застави

Вищий антикорупційний суд призначив запобіжний захід у вигляді застави розміром 39 млн 967,2 тис. 200 грн виконувачу обов’язків заступника міського голови Одеси, що є одним із 16 фігурантів схем з незаконного заволодіння землею територіальної громади міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

«У четвер, 4 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні клопотання детектива НАБУ щодо обрання запобіжного заходу в.о. заступника міського голови – керуючого справами Одеської міської ради у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 39 млн 967,2 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії підсудного кваліфікували за ознаками ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (створення злочинної організації; вчинення злочину за попередньою змовою організованою групою або злочинною організацією; зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Суд зобов’язав підозрюваного до 5 грудня 2021 року включно прибувати на першу вимогу до детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, прокурора, суду; не залишати населений пункт (місто Одеса), в якому він проживає без дозволу детектива, прокурора або суду; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Читайте також: Антикорупційний суд призначив Труханову 30 мільйонів застави

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру міському голові Геннадію Труханову і ряду посадовців Одеси у межах розслідування кримінального провадження щодо оборудок із землею, чим завдали шкоди територіальній громаді на 689 млн грн.

Серед фігурантів – також керівник злочинної організації; в.о. заступника міського голови Одеси; голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради (ОМР), голова земельної комісії ОМР, керівник юридичного департаменту ОМР, керівник департаменту комунальної власності ОМР і його заступник, три особи, які виконували функції фінансового контролю, юридичного супроводу та координації дій між учасниками злочинної організації.