У Сумах призупинили прийом сімейні лікарі й терапевти - різко побільшало «респіраторних» хворих

У Сумах із 19 жовтня призупиняють плановий прийом пацієнтів лікарями первинної ланки - сімейними та терапевтами.

Про це повідомила пресслужба Сумської міськради, передає Укрінформ.

"Управління охорони здоров’я повідомляє про призупинення планового прийому пацієнтів з вівторка, 19 жовтня, лікарями первинної ланки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що така необхідність спричинена різким збільшенням кількості звернень хворих із ознаками гострих респіраторних захворювань, потребою захистити від інфікування людей, які не потребують невідкладних заходів або звертаються з профілактичною метою.

Читайте також: ВООЗ планує постачати таблетки від коронавірусу у бідні країни - ЗМІ

Електронний запис до сімейних лікарів та терапевтів відсьогодні припинений у сумських центрах первинної медико-санітарної допомоги № 1 і № 2. Пацієнтам рекомендують звертатись до лікарів у телефонному режимі. Також вони можуть замовити необхідну довідку чи направлення, а потім забрати їх у реєстратурі, не стоячи в черзі й наражаючи себе на небезпеку інфікування. У разі, якщо пацієнт не в змозі пересуватися, лікар може виїхати до нього додому.

У звичному режимі в центрах працюватимуть лише лабораторія і маніпуляційний кабінет, проводяться щеплення.

Водночас всі амбулаторії, зауважують у міськраді, як і раніше, надають сумчанам увесь спектр передбачених послуг: огляд, консультації, профілактичні щеплення.

Читайте також: На Прикарпатті заявляють про «шалені темпи» наближення до «червоної» зони

З початку пандемії на Сумщині зафіксували 94 030 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з яких 1 629 - летальні. За минулу добу в області COVID-19 підтвердили в 700 осіб.

В Україні за минулу добу зафіксували 15 579 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії захворіли 2 660 273 особи, летальних випадків - 61 348.