На Буковині у приміщенні колишньої школи-інтернату запрацює дитсадок

Велике будівництво

У селі Колінківці Чернівецької області за програмою Президента "Велике будівництво" реконструювали школу-інтернат, переобладнавши її на дитячий садок на 120 місць.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

"У Колінківцях Топорівської громади будівлю школи-інтернату реконструювали для потреб малечі. Завдяки президентській програмі «Велике будівництво» тут працюватиме дитячий садок, у якому зможуть навчатися та розвиватися 120 діток", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Дитсадок на Харківщині отримав новий корпус на 100 місць - відео

В обласній адміністрації зазначають, що будівельники капітально відремонтували саму споруду і дах, замінили системи опалення та вентиляції. Крім того, утеплили фасад, встановили енергоощадні вікна і двері.

Читайте також: На Буковині відкрили дитячий садочок

Будівля відповідатиме вимогам безбар’єрності – тут немає порогів, зате пандуси, облаштовано спеціальну вбиральню для дітей з інвалідністю. Також найближчим часом мають встановити ліфт.

Читайте також: На Житомирщині побудували сучасний інклюзивний дитсадок - фото

Як повідомлялося, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.