На Миколаївщині відремонтують міст на трасі Одеса – Новоазовськ

Велике будівництво

У Миколаївській області поблизу села Весняне за програмою Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” стартував капітальний ремонт мосту, який є частиною транспортної розв'язки, що сполучає дороги М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ та Т-15-06 Миколаїв – Доманівка – Берізки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) у Фейсбуці.

“Зазначимо, що відновлення шляхопроводу виконується у рамках капітального ремонту під‘їзного шляху до міста Миколаєва на ділянці траси М-14”, - йдеться у повідомленні Укравтодору.

Читайте також: На Полтавщині відремонтують понад 40 кілометрів траси Київ – Довжанський

Наразі фахівці підрядної організації ТОВ “ЄДБК" виконують фрезерування старого покриття та демонтаж бар'єрного огородження, тротуарних плит на шляхопроводі.

На час ремонту міст та транспортна розв'язка закриті для проїзду транспорту. Рух автівок здійснюється у два боки лівою смугою руху траси М-14.

Читайте також: На Волині відремонтують дорогу до пункту пропуску «Дольськ» — «Мохро»

Міст є частиною транспортної розв'язки “лист конюшини”, що сполучає дороги М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ та Т-15-06 Миколаїв – Доманівка – Берізки. Споруду довжиною 89,44 м побудували у 1975 році. Міст не ремонтували 46 років.

Читайте також: На Миколаївщині ремонтують два мости

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2020 року за ініціативи Президента України стартувала Національна програма відновлення мостів. ЇЇ мета – оновити майже 1400 штучних споруд до 2025 року. У 2020 році було оновлено і побудовано 158 штучних споруд. План на 2021 рік - мінімум 160 штучних споруд.