Біля кордону з Румунією «реанімують» дорогу вперше за 35 років

Фото

За програмою "Велике будівництво" у Чернівецькій області почали ремонт гірської дороги з під'їздом до КПП "Шепіт" біля кордону з Румунією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області у Фейсбуці

"Уперше за понад 35 років "реанімуємо" дорогу на Вижниччині. У межах президентської програми "Велике будівництво" за гроші з держбюджету України відновлюємо дорогу Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП "Руська" з під’їздом до КПП "Шепіт". Йдеться про 12-кілометровий відрізок автошляху, який пролягає від смт. Путила до села Дихтинець Вижницького району", - йдеться у повідомленні.

Наразі роботи з поточного середнього ремонту стартували від селища Путила. На частині дороги уже відфрезерували зруйноване покриття, влаштували щебеневу-піщану суміш, виконали роботи з регенерації методом "холодного ресайклінгу"; почали замінювати та ремонтувати штучні споруди на з’їздах.

У Службі автодоріг області наголошують, що в рамках цього ремонту дорожники планують відновити 7 невеличких мостів, дві підпірні стінки та з нуля збудувати ще одну, щоб укріпити дорогу. Замовник робіт – Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області Виконавець – підрядна організація ТОВ "ПБС".

Автомобільна дорога Т-26-01 була побудована на початку 80 років минулого століття. Дотепер вона утримувалася у проїзному стані лише завдяки грошам з експлуатаційного утримання.

Читайте також: На Закарпатті завершили ремонт мосту на кордоні з Угорщиною

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році за програмою "Велике будівництво" планують побудувати та відновити 4 500 км доріг державного значення та 2 000 км місцевих доріг.