Масове отруєння у Хмельницькому: у лікарні залишаються двоє дітей

У Хмельницькій інфекційній лікарні залишаються 2 пацієнтів, яких госпіталізували після масового отруєння у Хмельницькому НВО №1.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

“Станом на 7 год. 15 вересня в інфекційній лікарні м. Хмельницький залишаються госпіталізованими 2 дітей з Хмельницького навчально-виховного об’єднання №1, які були госпіталізовані протягом 9-10 вересня з підозрою на ротавірусну інфекцію”, - ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента Юлія Соколовська наголосила, що реформа дитячого харчування – це не лише перегляд меню та ремонт, а й дотримання санітарних норм, і за порушення вимог винні відповідатимуть.

Читайте також: На Прикарпатті - масове отруєння, госпіталізували 11 дітей

Інцидент стався у Хмельницькому навчально-виховному об’єднанні №1. Увечері 7 вересня до лікарні звернулися батьки п’яти дітей з приводу харчового отруєння. Усі школярі скаржилися на блювання та болі у животі. У наступні дні кількість хворих перевищила сто осіб.

Поліція відкрила провадження за фактом ймовірного отруєння учнів початкової школи. Навчально-виховне об’єднання перейшло на дистанційне навчання.

Читайте також: Через масове отруєння в ресторані на Львівщині ввели низку обмежень для закладів харчування

Результати лабораторних досліджень показали, що причиною масово отруєння став золотистий стафілокок.