На Львівщині через смерть 23-річного пацієнта оголосили підозру хірургу

На Львівщині оголосили підозру лікарю, недбалість якого, ймовірно, призвела до смерті 23-річного пацієнта.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці поліція Львівської області.

«На Львівщині слідчі повідомили про підозру лікарю, недбалість якого призвела до смерті пацієнта. За невиконання медичним працівником своїх професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого, підозрюваному загрожує до двох років позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, 38-річний мешканець Львівського району, лікар-хірург однієї з районних лікарень, недооцінив стан пацієнта, який звернувся до медзакладу, не забезпечив належного обстеження, не госпіталізував його та не надав необхідної медичної допомоги. Внаслідок цього 23-річний пацієнт невдовзі помер від ускладнень.

Читайте також: Трьом лікарям Націнституту раку повідомили про підозру через смерть пацієнтки

Наразі лікареві повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, 23-річний мешканець Городка на Львівщині помер у квітні 2020 року через те, що місцеві лікарі Городоцької ЦРЛ не змогли вчасно діагностувати йому гострий апендицит, і навіть не призначили здачу аналізів крові. Хворого відправили на амбулаторне лікування, а через кілька днів стан його різко погіршився. Молодого чоловіка повторно доправили до лікарні, де він помер.

Вину лікарів у смерті пацієнта підтвердила клініко-експертна комісія Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.