Харківську облраду очолила ексзаступниця голови ОДА

Головою Харківської обласної ради на позачерговій сесії за процедурою таємного голосування обрано заступницю голови фракції партії "Слуга народу" Тетяну Єгорову-Луценко.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у пресслужбі облради.

"У голосуванні взяли участь 89 депутатів. Кандидатуру Тетяни Єгорової-Луценко підтримали 75 депутатів, 9 - проти, невикористаних бюлетенів - 31, визнано недійсними - 5, зіпсованих - 0", - зазначили у пресслужбі.

Там зауважили, що Єгорова-Луценко під час обговорення її кандидатури назвала декілька пріоритетних галузей, які треба розвивати.

"За її словами, треба наводити лад в галузі охорони здоров'я, впроваджуючи менеджерський підхід. Також треба зберігати і розвивати промисловість, починаючи з державних підприємств і не забуваючи про комунальне майно. Уваги потребують й агросектор, екологія та IT", - сказали у пресслужбі.

Читайте також: Голову Харківської облради, підозрюваного в отриманні хабаря, виключили з фракції «Слуга народу»

Тетяні Єгорової-Луценко 37 років, доктор юридичних наук. У минулому очолювала Харківське теруправління юстиції. У березні 2020 року балотувалася у народні депутати по 179-му округу на Харківщині, але не пройшла.

З серпня 2020 року по квітень 2021-го року - перший заступник голови Харківської ОДА. 25 жовтня 2020 року її обрано депутатом Харківської обласної ради 8 скликання. Згодом вона очолила фракцію "Слуга народу" в облраді.

Коли головою Харківської облради був обраний Артур Товмасян, Єгорова-Луценко стала його заступницею.

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня на позачерговій сесії звільнено з посади голови Харківської облради Артура Товмасяна, підозрюваного у хабарництві.

Фото: Тетяна Єгорова Луценко/Facebook