У Слов’янську учасники АТО протестували проти призначення нового голови ВЦА

Відео

Учасники АТО пікетували у Краматорську Донецьку обласну держадміністрацію, протестуючи проти призначення Вадима Ляха головою ВЦА Слов’янська. Мітингувальники застосовували димові шашки.

Як передає Укрінформ, про це повідомило місцеве телебачення Слов’янська «С-плюс».

Зазначається, що понад двісті учасників АТО з Добропілля, Краматорська, Лиману, Слов’янська, Костянтинівки, Мар’їнки та інших міст регіону зібралися на зустріч з головою ОДА Павлом Кириленком. Вони вимагали не призначати ексмера Слов’янська Вадима Ляха головою ВЦА цього міста.

До мітингувальників вийшов заступник голови ОДА Вадим Філашкін і запропонував чотирьом активістам з-поміж ветеранів АТО зайти в будівлю обладміністрації й провести з керівництвом області «повний конструктивний діалог», але протестувальники не погодилися.

Читайте також: Мер Слов’янська просить розпустити міськраду і ввести військово-цивільну адміністрацію

Громадський порядок навколо обладміністрації під час акції протесту охороняли поліціянти. На випадок сутичок і травм чергували медики. Втім, обійшлося без заворушень, порушень громадського порядку поліція також не виявила.

Як повідомлялося, 26 травня 2021 року Президент України Володимир Зеленський видав указ про створення Слов'янської військово-цивільної адміністрації.

Читайте також: Зеленський утворив на Донеччині ще одну військово-цивільну адміністрацію

Перед цим Слов’янський міський голова Вадим Лях виступив за розпуск міськради, тимчасове введення на території міста військово-цивільної адміністрації та призначення позачергових місцевих виборів. Лях пояснив, що у міськраді декілька місяців постійно йде саботаж роботи міського голови, і не знаходиться компромісних рішень.

Так, ще 12 квітня у Слов’янську депутати від трьох фракцій міської ради - ОПЗЖ, «За мир і розвиток», «Наш край» - ініціювали недовіру міському голові Вадиму Ляху, залишили сесію і не голосували за це.

Через розбіжності між депутатами міської ради не було прийнято бюджет міста на 2021 рік.