Депутати Запорізької міськради вчергове зірвали сесію

Сьогодні, 20 липня, у Запоріжжі мала відбутися 7 сесія міської ради, але депутати 5 фракцій утретє проігнорували засідання.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я буду скликати сесії хоч кожного дня, поки все ж таки не дійдемо до розв'язання тих питань, які є на сьогодні. Політичні сили, які сьогодні не присутні, будуть нести відповідальність за той розбрат, який у Запоріжжі. Навіть не повідомили, просто не прийшли. У 2015 році я в цей зал заходив під крики “Ганьба”. Так я сьогодні хочу сказати “Ганьба” всім депутатам, які свої політичні забаганки хочуть поставити вище інтересів жителів міста”, - сказав міський голова.

Сесію на 20 липня скликав міський голова Запоріжжя Володимир Буряк. Проте у сесійній залі були присутні лише депутати партії “Єднання” (партія міського голови).

Попередні рази (30 червня та 2 липня) більшість депутатів від п’яти фракцій “Слуга народу”, “Європейська Солідарність”, “Нова політика”, “Партія Шарія” та “Опозиційна платформа - за життя!” зривали проведення сесії, пояснюючи це тим, що вони проти звільнення секретаря міськради.

9 липня сесія не відбулася через хворобу мера. Тоді Володимир Буряк переніс засідання на 20 липня, водночас депутати 5 фракцій скликали сесію на 14 липня, а юристи мерії заявили, що вона незаконна. Проте вона не відбулася з інших причин: невідомі молодики заблокували роботу міськради, зайнявши місця депутатів.

У партії "Європейська Солідарність" заявили, що вважають за неможливе проведення пленарного засідання Запорізької міської ради 20 липня.

"Силовий тиск на депутатів, захоплення зали засідань, сприяння співробітниками мерії захопленню будівлі міської ради сторонніми особами є неприпустимими в прифронтовому місті, бо є безпосередньою загрозою безпеці як мешканців міста, так і на національній безпеці країни загалом", - йдеться у дописі партії на сторінці у Фейсбуці.

Читайте також: СБУ заблокувала створення фейкової «міської ради» в Енергодарі

Щодо ситуації із блокуванням сесійної зали невідомими людьми, у поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, Володимир Буряк звільнив секретаря через те, що він не пройшов антикорупційну спецперевірку НАЗК. Наразі звільнений секретар говорить, що всі неточності в декларації виправив та намагається оскаржити рішення в судовому порядку.

Фото: zp.gov.ua