На трасі Стрий–Ізварине відбувся пробіг ретрокарів

Фото

У Дніпропетровській області 2 липня відбувся пробіг ретроавтомобілів на трасі М-30 Стрий – Ізварине, ремонт якої проходить за програмою Президента "Велике будівництво".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) у Фейсбуці.

Зазначається, що раритетні автомобілі тестували нове покриття на 45-кілометровій ділянці цієї траси на маршруті від Криничанського поста поліції до Дніпра. Ще донедавна цей відрізок був кошмаром для водіїв. Символізм пробігу полягає у тому, що власники ретроавтомобілів можуть випускати свої транспортні засоби на автошляхи лише з якісним покриттям.

Усі автомобілі-учасники пробігу були випущені українським автопромом у минулому столітті. Так, найстарша автівка зійшла з конвеєра у 1961 році, а наймолодша – у 1989 році.

Читайте також: Укравтодор цілодобово виконує роботи на трасі Стрий – Ізварине

«Ця дорога та частина автомобілів – ровесники. Траса була збудована впродовж 1950-1966 років і мала республіканське значення. За роки існування декілька разів міняла назву. Наприклад у 1988 році мала індекс М-21 Волгоград – Кишинів. Сьогодні це найдовший маршрут країни, який пролягає між західними та східними областями України М-30 Стрий – Ізварине. Його довжина разом з ділянками на тимчасово окупованих територіях становить майже 1400 км. Після звільнення українських земель дорога, звісно, буде відновлена до самого Ізвариного. Індекс цієї дороги символічний: створення нового автошляху присвячено 30 річниці незалежності країни», – розповів директор департаменту розвитку доріг Укравтодору Андрій Івко.

Пробіг відремонтованою ділянкою Дороги Єдності М-30 / Фото: Укравтодор

Очікується, що на частині траси у Дніпропетровській області транспортний потік після ремонту зросте удвічі, до 40 000 транспортних засобів щодоби. Усього територією Дніпропетровської області пролягає 299,9 км дороги М-30 (з урахуванням транспортних розв’язок). Роботи зараз ведуться по всій протяжності, крім покриття ремонтують штучні споруди у складі дороги.

Читайте також: Укравтодор цьогоріч оновить та збудує 387 кілометрів доріг на Дніпропетровщині

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко заявив, що одне із завдань президентської інфраструктурної програми – зшити Україну якісними дорогами. У червні Тимошенко опублікував у Фейсбуці фото будівельних робіт на Дорозі єдності у Дніпропетровській області і заявив, що уся траса М-03 буде оновлена до 30-річчя Незалежності України.