З лікарень Харкова виписались 87 з 90 госпіталізованих пацієнтів, які отруїлися у ресторані

З лікарень Харкова та області після лікування виписано 87 з 90 пацієнтів, госпіталізованих з 17 червня після вживання суші у ресторані.

Про це повідомляє ГУ "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", передає Укрінформ.

"Станом на 29 червня кількість хворих не змінилась: зареєстровано 90 хворих, з них 19 дітей. Всього виписано 87 хворих, з них - з діагнозом сальмонельоз середнього ступеню важкості (виділена S.enteritidis гр.D1) – 42 особи та сальмонельоз середнього ступеню важкості клінічно, епідеміологічно - 45 осіб", - йдеться у повідомленні.

У закладах охорони здоров’я (КНП «Валківська центральна районна лікарня» Валківської селищної ради, КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня» (Луганська область) продовжують лікування 2 хворих. Один хворий лікується амбулаторно.

Читайте також: Випускний на Прикарпатті: кількість отруєних зросла до 17

Стан хворих, за даними закладів охорони здоров’я, задовільний.

За даними ГУ "Держпродспоживслужби" у Харківській області, причина спалаху – недотримання санітарно-гігієнічного режиму закладами харчування, які мали спільну кухню. Ймовірне джерело спалаху – хворий працівник.

Як повідомляв Укрінформ, ймовірною причиною виникнення спалаху стало вживання у ресторані "Якіторія" неякісних харчових продуктів - суші.

Поліція розпочала розслідування за фактом масового отруєння громадян за ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.